Akkrediterings-
søknader
Kulturakademiet søkte NOKUT om akkreditering av to bachelorstudier i mars 2023: bachelorstudium i filosofi og bachelorstudium i europeisk kulturhistorie. Søknadene reflekterer Kulturakademiets ambisjon om å bidra til en styrkning av humanioras rolle i Norge gjennom utvikling av faglig oppdaterte programmer.
Bachelorstudium i filosofi
Kulturakademiets bachelorprogram i filosofi gir studenten anledning til å studere og diskutere hvordan filosofisk tenkning gjennom historien, i møte med skiftende kulturelle og politiske utfordringer, har formet verdensbilder, utviklet kritiske verktøy, dannet teorier om natur, menneske og samfunn, og utvidet grensene for tenkningen. Studenten følger et bredt anlagt filosofisk studium som gir historisk oversikt over sentrale filosofiske teorier og debatter, innsikt i filosofiens ulike fagdisipliner og kjennskap til samtidsfilosofiske problemstillinger.
Bachelorprogrammet reiser de store og uutgrunnelige spørsmålene om menneskets eksistens som har opptatt filosofien siden dens begynnelse, der filosofien tar form som undrende systembygger. Samtidig søker studiet å spisse brodden filosofi kan ha som samtidsnær og samfunnsorientert intervensjonskunst.
Gjennom hele studiets forløp undersøkes og kartlegges filosofiens ulike roller og muligheter i dagens samfunn. Studenten utstyres med praktiske ferdigheter knyttet til tekstforståelse, skriving, kritisk analyse og diskusjon.
Bachelorstudium i europeisk kulturhistorie
Kulturakademiets bachelorprogram i europeisk kulturhistorie tilbyr studenten et tverrfaglig og internasjonalt orientert kulturhistorisk studium som gir et nyansert bilde av komplekse europeiske kulturer og samfunn i endring. Studiet gir innsikt i hvordan og hvorfor tekster og tradisjoner, ting og fortellinger, begreper og teorier, har formet og former tanke og handling i det europeiske kulturområdet.
En bred kulturhistorisk tilnærming åpner for at hevdvunne fortellinger om og fortolkninger av europeisk historie og kultur kan undersøkes og problematiseres. Høy- og lavkultur, under- og overklasse, immateriell og materiell, mikro og makro: Gjennom slike perspektiver fremstår størrelser som «Europa» og «historien» som mindre stabile, mer mangfoldige størrelser.