Dannelsesprogrammet
Ved Kulturakademiet pågår det et kontinuerlig utviklingsarbeid rettet mot å styrke skolen, både i møte med våre studenter og den øvrige offentligheten.
Kulturakademiet anlegger et helhetlig perspektiv ovenfor studentenes studietilværelse, hvor kulturell dannelse, forståelse og selvinnsikt står sentralt. Stedet for undervisning er langt større enn klasserommet, og formen mer variert enn den tradisjonelle akademiske forelesningen. Skolens pedagogiske strategier og undervisningsplaner er utviklet for å skape et aktivt og åpent studentmiljø tilpasset en ung studentmasse som befinner seg i en dynamisk og nysgjerrig fase av livet.
I tillegg til forelesninger arrangerer Kulturakademiet utvidede aktivitetsprogram med arbeidsverksteder, ekskursjoner og seminarer som samlet tar sikte på å dyrke kulturell forståelse samt praktiske ferdigheter innen akademisk skriving, formidling, nærlesning, språk og studieteknikk. Disse aktivitetene er fordelt mellom to satsninger innen Kulturakademiets utviklingsarbeid: det kulturhistoriske dannelsesprogrammet og det praktisk orienterte Organon-programmet.
Dette arbeidet knytter an til institusjonens overordnede ambisjon om å være et skandinavisk akademi for de frie kunstner (liberal arts).
Prosjekter
Faglige ressurssider
Kulturakademiets fagressurser er et digitalt bibliotek som gir innganger til filosofiske og kulturhistoriske temaer, verktøy for språklæring og introduksjoner til studiebyene våre – Roma, Barcelona, Berlin og Paris.
Organon-programmet
Organon-programmet er en humanistisk verktøyskasse utformet for tilegnelsen av praktiske og digitale ferdigheter med høy relevans både for studier og senere arbeidsliv.